Lopeta perinteinen työnhaku.

Nov 20, 2018

Lopeta perinteinen työnhaku.

Onko perinteinen työnhaku kuollut? Ei täysin, mutta omasta mielestä se on yksi vaikeimpia tapoja löytää uusi työpaikka tänä päivänä. Esimerkiksi Siltran tutkimuksen mukaan 75% työpaikoista ovat tänä päivänä piilotyöpaikkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoastaan 25% työpaikoista tulee avoimeen hakuun. Minkä takia haluat kilpailla satojen muiden hakijoiden kanssa näistä 25% paikoista, kun voisit keskittyä tuohon 75%:iin missä kilpailu on kaiken lisäksi paljon vähäisempää.

Tässä siis kaksi vinkkiä työnhakuun. Toinen sopii erityisen hyvin henkilöille ketkä pystyvät tekemään työnhaustaan julkista. Toinen vaihtoehto sopii paremmin, jos et kuulu siihen kategoriaan.
Mutta ennen näitä kahta vinkkiä yksi asia. Mieti mitä ihmiset tekevät ja lopeta se kokonaan. Toimii kaikessa. On kyse sitten työnhausta tai myynnistä. Toimi erilailla kuin muut ja tulet menestymään. Molemmissa vaihtoehdoissa Linkedinillä on suuri merkitys, joten jos sulla ei ole profiili vielä kunnossa niin päivitä se kuntoon! Kirjoitan tästä vinkkejä myöhemmin.

Vinkki 1:

Sitten aletaan hommiin. Tässä prosessissa on 5 vaihetta:

  1. Ala tekemään Linkediniin postauksia aiheista, joiden parissa haluaisit työskenellä. On sun unelmien ammatti sitten myyjä, markkinoija tai rekkakuski niin kirjoita tästä aiheesta. Kirjoita paljon. Suosittelen tahtia kolme postausta viikossa. Alkuun postaukset ei välttämättä saa suurta näkyvyyttä, mutta älä anna sen häiritä. Anna tälle projektille aikaa.
  2. Ala kommentoimaan muiden ihmisten postauksiin ja jälleen etenkin aiheista, jotka kiinnostaa sua. Kommentoi vaikka joka päivä 5 ihmisen postaukseen jotain. Aina kun meinaat painaa peukkua niin vaihda se siihen, että kirjoitat jonkin kommentin.
  3. Lähetä ihmisille kontaktipyyntöjä ja laita mukaan viesti, jossa kysyt aina ihmiseltä jotain. Näin saadaan dialogia aikaan. Valitse mielenkiintoisia ihmisiä ketkä työskentelee sillä alalla minne sulla on suunta. 10-20 uutta ihmistä päivässä on sopiva määrä.
  4. Tee vaiheita 1-3 vähintään kahden kuukauden ajan. Tässä on kaksi tavoitetta. Olet saanut autettua muita ihmisiä paljon ja luonut lisäarvoa omilla kirjoituksillasi. Tämä on erityisen tärkeetä, koska ennen kuin pyydetään muilta apua (tuleva kohta 5) on tärkeä myös antaa muille. Toisena tärkeänä tavoitteena on, että ihmiset ovat oppineet tuntemaan sinut ja ovat vakuuttuneet asiantuntijuudestasi.
  5. Julkaise video Linkedinissä missä haet uusia työtehtäviä. Miksi video? Koska se saa enemmän näkyvyyttä kuin teksti, koska harvat ihmiset tekee tätä. Jos vaiheet 1-4 on toteutettu onnistuneesti niin video lähtee leviämään hyvin ja alat saamaan haastattelukutsuja. Sitten vain niitä kohti myymään oma osaamisesi ja kohti unelmien työpaikkaa.

Vinkki 2:

Tämä vinkki sopii paremmin työnhakijalle, kuka ei ole valmis tekemään projektista aivan yhtä avointa kuin vaihtoehdosta. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että nykyinen työnantaja ei tiedä, että olet hakemassa uusia haasteita.

  1. Määritellään kiinnostavat yritykset joihin halutaan mennä töihin. Tähän voit käyttää eri tapoja. Olet varmasti kuullut joistakin yrityksistä joihin haluaisit mennä työskentelemään. Voit etsiä sinua kiinnostavan toimialan yrityksiä. Suosittelen alkuun etsimään 5-10 mielenkiintoista yritystä.
  2. Etsitään oikea henkilö kyseisestä firmasta. Linkedin toimii tähän välineenä hyvin tai esimerkiksi yrityksen verkkosivut. Älä etsi henkilö kuka vastaa yrityksen rekrytoinneista vaan etsi henkilö kuka olisi tuleva esimiehesi kyseisessä yrityksessä.
  3. Kontaktoi kyseinen henkilö. Tähän toimii parhaiten Linkedin tai puhelinsoitto. Kerro kyseiselle henkilölle, että kyseinen yritys on erityisen kiinnostava ja haluaisit tavata kyseisen henkilön. Jos olet löytänyt henkilön Linkedinistä niin suosittelen myös tutustumaan hänen työhistoriaan. Mainitse myös yhteydenottossa, että haluaisit kuulla hänen uratarinastaan ja kuinka hän on päätynyt kyseiseen rooliin. Ihmiset rakastavat auttaa ja puhua itsestänsä. Kokemukseni mukaan lähes kaikki suostuvat tapaamiseen esimerkiksi lounaan yhteydessä. Älä puhu tässä yhteydessä, että olisit kiinnostunut työskentelemään yrityksessä.
  4. Tapaa kyseinen henkilö. Valmistaudu tapaamiseen hyvin. Haluat tietää mahdollisimman paljon yrityksestä ja henkilöstä, sekä valmistella paljon hyviä kysymyksiä. Kysy myös tapaamisessa kyseisen yrityksen tämän hetkisestä haasteista.
  5. Muutamia päiviä tapaamiseen jälkeen kontaktoit kyseisen henkilön uudelleen jonkinlaisen ehdotelman kanssa kuinka he voisivat ratkaista kyseisen haasteen, josta keskustelitte lounaalla. Liitä mukaan lisäksi oma CV:si ja kerro, että työskentely kyseisessä yrityksessä kiinnostaisi sinua. Voit myös ehdottaa uutta tapaamista, jossa voisit tarkemmin esitellä ratkaisuasi ongelmaan. Sitten vain myymään omaa osaamistaan ja kohti uusia haasteita!